Advies

Orthomoleculair Voedings- en Suppletie Advies

Orthomoleculaire voedingsleer is onderdeel van de natuurgeneeskunde en is een alternatieve behandelwijze die het tekort aan voedingsstoffen en supplementen in het lichaam aanzuivert. Orthos is het Griekse woord voor juist, en moleculair slaat op moleculen, het kleinst mogelijke zuiver deeltje van een stof. De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968 door de Amerikaanse chemicus en winnaar van de Nobelprijs, professor Linus Pauling.
Het uitgangspunt van de orthomoleculaire geneeskunde is dat het lichaam behoefte heeft aan de juiste stoffen, in de juiste verhouding en op de juiste plaats. Voedingsstoffen passen daarbij beter in de stofwisseling dan geneesmiddelen. Als er tekorten zijn of als de stoffen in verkeerde verhoudingen in het lichaam aanwezig zijn, dan raakt het lichaam uit balans en kan het ziek worden. De orthomoleculaire voedingsleer streeft er naar het lichaam stoffen aan te bieden, die het optimaal kan gebruiken en verwerken om gezondheid te behouden of te herstellen.
Orthomoleculair voedingsleer is geen dieet, daarom gaat het bij de orthomoleculaire voedingsleer niet zozeer om het aantal calorieen, het gaat om de balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. Orthomoleculair is eerder een lifestyle.

Wil jij weten wat een aanpassing in voeding voor jou kan doen?

Maak een afspraak. Dan kunnen we samen kijken naar jouw wensen.